Klassiska kortspel på nätet

Kortspel har funnits i en form eller annan i många hundra år. Man tror att de först uppstod i Kina men exakt när är mer osäkert. Vi har det dock dokumenterat att det kom till Europa från Muslimerna någon gång under 1300-talet. Idag har vi dock alla möjliga typer av kortspel tillgängliga direkt på nätet. Låt oss tipsa om ett par!4494216-shuffling-cards

Black jack

Black jack är ett av världens mest populära kortspel och spelas både för nöjes skull och med hopp om att vinna pengar. Spelets ursprung är okänt men man vet att varianter av spelet har funnits sedan början av slutet av 1500-talet tack vare det litterära verket Don Quixote. Som säkert bekant är målet med spelet att få en bättre hand än dealern utan att gå över 21.

Hjärter

Hjärter är ett känt kortspel för många idag, något som nog hjälpts av att spelet ofta kom förinstallerat med många Windowsversioner, men numera  måste man ladda ned spelet via Windows Store. Spelet kräver fyra spelare och man fördelar alla korten mellan spelarna så att var och en har 13 kort. Alla hjärterkort är värda ett poäng och spader dam är värt 13, men målet med spelet är att inte få några poäng alls.  Kan man dock samla på sig alla hjärterkort och spader dam får man inga poäng alls medan alla andra får 26 poäng var.

Uno

Alla roliga kortspel använder ju dock inte en vanlig kortlek. Uno har sina helt egna kort och går ut på att bli av med alla dessa. Under spelets gång kommer man ha chansen att tvinga sina motståndare att dra fler kort, vända på turordningen och annat, allt i ett försök att först bli av med sina kort. Den främsta regeln i spelet är att man måste antingen kunna följa färgen som lagts eller en samma siffra i en annan färg. Man kan spela spelet online här.